Vybíráme z Adresáře

Tisk

FIRMA z adresáře: ORIGIS

Helena Petáková | Středa, 05. březen 2014 |

Přidat na Seznam.cz

c2fef8841f58a1c4c2e519f15f62b7dfORIGIS pro Vás postaví nízkoenergetickou či pasivní dřevostavbu podle Vašich možností, přání a potřeb. Viděli jste stovky nabídek na rodinný dům, a stále to není ono? Nebo máte úzký pozemek, svah, vstup z jihu či jiné zvláštnosti? Chcete mít jistotu, že při navrhování domu nezapomenete na žádný detail? Pak je tu ORIGIS právě pro Vás.

Historie společnosti:

1492430e63bc3170bac48c616d9a66ffSpolečnost byla založena v roce 2009 s cílem nabídnout klientům komplexní služby spojené se stavbou rodinného domu. Založení společnosti předcházela šestiletá zkušenost s navrhováním a realizací staveb domů.


Popis konstrukčního systému:

vinor-ukazkovy-dum-2013Společnost používá především difuzně otevřenou skladbu. Konstrukce je přizpůsobena požadavkům klienta s ohledem na ztráty domu, akumulaci, flexibilitu, návratnost investic a ekologii. Dřevěná konstrukce se vyrábí z řeziva KVH nebo masivních dřevěných panelů (CLT desek). Pro lepší akustiku standardně používáme lité podlahy. Na přání zákazníka lze realizovat také hliněné omítky a zděné vnitřní příčky.

Energetické parametry:

9fc703b6ff33c2b9df0d33501582c2a9Nízkoenergetické i pasivní domy s možností certifikace podle mezinárodně platných pravidel u Centra pasivního domu. Samozřejmostí je bezplatné poradenství a energetické zhodnocení domu podle PHPP. Koeficient prostupu tepla stěn se pohybuje v rozmezí 0,09 – 0,18 W/m2K. Na každém domě provádí test vzduchotěsnosti – Blower door test. Pro snížení energetické náročnosti lze instalovat rekuperaci, inteligentní elektroinstalaci, tepelná čerpadla, zplynovací kotle, solární panely a fotovoltaické systémy. Kompletní příprava a vyřizovení dotací Nová zelená úsporám.


Záruka kvality:

2f99f5fdfaf7494e6822ac11d6a0ee54Záruka 30 let na konstrukční systém domu, ostatní části domu podle jednotlivých dodavatelů. Všechny materiály a konstrukční systémy jsou certifikovány.


Vzorové domy (referenční stavby):

- Praha 9 – Vinoř – pasivní montovaný dům
- České Budějovice – nízkoenergetická dřevostavba ve svahu

Návštěva možná po předchozí dohodě.


Firmu Origis s.r.o, stejně jako mnoho dalších firem z oblasti navrhování a výstavby dřevostaveb, naleznete v našem přehledném webovém adresáři firem pro stavbu a vybavení nebo v online verzi Adresáře výrobců a dodavatelů dřevostaveb 2014, který si můžete ZDARMA objednat na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .


 Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop